Saçlar görsel bir unsurdur ve fiziksel görünümü tamamlayan en önemli aksesuardır. Ancak dengesiz beslenme, hormonal hastalıklar, bazı kronik hastalıklar ve bu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, kullanılan kimyasallar, çevresel faktörler ve en önemlisi genetik miras saçların erken yaşta dökülmesine neden olur. Saç Dökülmesi kadın ya da erkek her iki cinsin de baş edemedikleri sorunların başında gelmektedir. Birçok insan saçlarında meydana gelen yoğun dökülme nedeniyle kellik sorunu ile karşı karşıya kalmaktadır. Dökülme yavaş yavaş yıllar boyunca sürebileceği gibi ani saç dökülmeleri ile saçların birden kaybedilmesine de neden olabilmektedir. Genellikle çok yoğun stres sonrası saçlarda hızlı dökülmeler meydana gelmektedir.
Günlük 50 ila 100 arasında saç dökülmesi normal kabul edilmektedir. Ancak saçlarda öbek öbek gerçekleşen dökülme normal kabul edilmez.
Dökülen saç tekrar çıkar mı
Sağlıklı bir saç döküldükten sonra yeniden çıkar ve büyümeye devam eder. Ancak, saçların yeniden çıkmaması saçların devamlı döküldüğünü göstermektedir. Yine uzmanların belirttiğine göre sağlıklı bir saçın % 90’ı devamlı büyüme halindedir. Kalan saçlar ise 2-3 ay dinlenme evresinde beklerler. Bu dinlenme evresinde olan saçlar dökülür ve yerine yenileri çıkar. Şayet dökülen saçın yerine yeni saçlar gelmiyorsa saç köklerinde sorun var demektir. Kadınlarda saç dökülmesinin en önemli nedenlerinden birisi yanlış kimyasal kullanımıdır.
Saçların dökülmesine ne sebep olur
Saçların sık sık boyanması, renginin sürekli açılması, yüksek sıcaklık altında yapılan düzleştirme ve perma işlemleri saçların yıpranmasına ve dökülmesine neden olmaktadır. Saçların çok sıkı bağlaması, gerdirmesi, çok sık saç yıkamak, taramak ve fırçalamak da saç kayıplarını artırır. Kadınlarda meydana gelen saç dökülmelerini engellemenin bazı kolay yolları bulunmaktadır. Geniş ağızlı tarak kullanmak, saçları havlu ile kurlamamak, şampuandan sonra krem kullanmak saçların daha az dökülmesine yardımcı olmaktadır.
Genlerin saç dökülmesi üzerindeki etkisi
Saç dökülmesinin en fazla rastlanılan sebeplerinden birisi de genetik yatkınlıktır. Genetik saç dökülmesi erkek tipi saç dökülmesi olarak tanımlanır. Saç Ektirmek için saç ekim merkezlerine başvuranların büyük bir çoğunluğu bu tür saç dökülmesi ile karşı karşıya kalanlardır. Kadınlarda da karşımıza çıkan bu tür dökülme erkeklerde kellik kadınlarda ise saç seyrekliği şeklinde görülmektedir. Saçkıran hastalığı da saçların dökülmesine ve saç derisinin para büyüklüğünde açılmasına neden olmaktadır. Saçkıran hastalığı nedeniyle saçlarını kaybedenler için saç ekimi önemli bir tedavi yöntemi olarak kabul edilmektedir. Daha fazla bilgiyi www.e-sacekimi.net web sitesinden edinebilirsiniz.