[two]
1938-1939 yılları arasında Louis Daguerre tarafından ilk fotoğrafın çekilmesiyle başlayan Fotoğrafçılığa Giriş, günümüzde gelişen teknoloji sayesinde fotoğraf ile ilgilenenlere büyük kolaylık sağlamaktadır. Netlik, ışık ayarını doğru ayarlamak, makineyi sarsmadan kullanmak doğru ve kaliteli bir fotoğraf için Fotoğrafçılığa Girişin ön şartıdır.
Bir fotoğrafın insan üzerindeki etkisini çok fazla bir şekilde değiştirebilecek en önemli konu kompozisyondur. Fotoğrafçılığa Girişte önemle bilinmesi gereken bilgi, fotoğraf makineleri çeşitleridir. Kompakt makineler, çift lensli makineler ( TLR-Twin Lens refleks ), Tek Lensli olan Makine ( SLR-Single Lens Refleks ) ve dijital makineler olmak üzere farklı fotoğraf makinesi çeşitleri vardır. Dijital fotoğraf makineleri, fotoğraf çekmeyi ve düzenlemeyi geçmiş tarihe göre oldukça kolaylaştırmıştır.
Günümüzün en ileri teknolojili fotoğraf makineleridir, film kullanılmayan bu makinelerde çekilen fotoğraflar sanal bellekte saklanır. Fotoğraf çekerken diğer önemli bir konuda sağlıklı bir fotoğraf makinesine sahip olmaktır. İyi Bir Makine Nasıl Olmalıdır sorusuna verilecek ilk cevap, kişisel ihtiyaç ve önceliklere göre değişkenlik gösterir. İyi bir fotoğraf makinesinden sonra dikkat edilecek diğer bir hadise ise objektif (lens) seçimidir. Bunlar; Zoom lens, Geniş açılı lens, Tele açılı lens, Balıkgözü lens, sabit lenslerdir ve kendi aralarında çekim tekniklerine göre ayrılırlar. Farklı çekim teknikleri vardır, portre çekim, Zoom in Zoom Out çekim, pan çekim, portre çekim, ışıklı boyama ve panoramik çekim bunlardan bir kaçıdır. Fotoğrafçılığa Girişte ilk denenmesi gereken fotoğraf çekim tekniklerinden biride panoramik çekim tekniğidir. Bugün dijital bir fotoğraf makinesi ve kamerası ile panoramik çekimler yapılması gayet basittir.
Panoramik fotoğraflar çoğunlukla birden fazla fotoğrafın birbirine eklenmesiyle elde edilir. Panorama statik görüntülerden oluşur. Normal görüş açısının görüntülerini genişletmenin en iyi yoludur.Fotoğrafta Panoramik Çekim Tekniklerin de doğru mekânı seçmek, her pozda aynı ışık ve aynı ayarlarda sabitlenmek, fotoğraf makinesinde titreme olmaması için Tripot tercihi kesinlikle uyulması gereken kurallar arasında olmalıdır. Son olarak Fotoğrafçılığa Girişte iyi bir fotoğraf makinesinden sonra iyi bir bakış açısına sahip olmak, istediğimiz fotoğrafları çekmemize en büyük yardımcıdır.
[/two]
[two_last]
[/two_last]